Попередня селекція сигналів від небесних об’єктів на ПЗЗ-кадрі - Savanevich, V. E.; Bryukhovetskiy, A. B.; Kozhukhov, A. M.; Syrovatka, A. S. (Військово-технічний збірник, 2011)
Запропонований метод попередньої селекції сигналів від небесних об’єктів, заснований на порівнянні з порогом значень просторової згортки між прийнятим випромінюванням, в околиці піку зображення, і маскою, що відповідає формі очікуваного сигналу. Запропонована нова модель розподілу значень просторової згортки, що є сумішшю нормального закону розподілу і «хвоста» в області великих значень просторової згортки. Для визначення порогу відбракування піків зображення, в околиці яких відсутні сигнали від небесних об'єктів, виробляється наближене виділення нормальної («фонової») складової суміші розподілів значень просторової згортки по розробленому обчислювальному методу. Метод використаний авторами в розробленій системі автоматизованого виявлення нових і відомих астероїдів.