Модель радіо- та програмно-комп’ютерного подавлення комп’ютерних мереж противника в операціях - Luchuk, E. V. (Військово-технічний збірник, 2011)
У статті запропонована модель радіо- та програмно-комп’ютерного подавлення комп’ютерних мереж армійського корпусу противника в операціях, в якій комп’ютерні мережі представлені як сукупність ієрархічно об’єднаних систем масового обслуговування, а засоби програмно-комп’ютерного подавлення та передавачі перешкод впливають на їх функціонування шляхом перевантаження. Основним комплексним показником ефективності радіо- та програмно-комп’ютерного подавлення обґрунтована ймовірність несвоєчасного отримання штабами противника інформації про оперативно-тактичну обстановку.