Регресійна модель оцінки величини межі витривалості зразка ОВТ під дією несприятливих чинників - Zaderienko, S. I.; Haustov, D. E. (Військово-технічний збірник, 2011)
У роботі на основі аналізу досліджень Баушингера і Гріфітса представлена теоретико-емпірична композиція, що зв'язує за допомогою певної функціональної залежності несприятливі чинники різної природи, які діють на одиницю озброєння, військової техніки (ОВТ). Ця математична модель дозволяє, виходячи з особливостей поля несприятливих чинників, прогнозувати циклічну довговічність зразка ОВТ.