Методи оптимізації параметрів цифрового вимірювача допплерівських РЛС артилерійських систем - Budaretskyi, Y. I.; Hrabchak, V. I.; Kaninskyi, V. А.; Prokopenko, V. V. (Військово-технічний збірник, 2011)
У статті розглянуті аналітичний метод і метод імітаційного моделювання  оптимізації параметрів цифрового вимірювача допплерівських РЛС артилерійських систем. Розглянута структурна схема цифрової системи фазової синхронізації, представлені різницеві рівняння і передаточні функції, визначені умови її стійкості. Представлена імітаційна модель цифрової системи фазової синхронізації, яка дозволяє провести оптимізацію її параметрів, визначети часові характеристики і точність оцінки параметрів руху об'єктів для систем автономної навігації та  балістичної підготовки артилерійських систем.