Обернені задачі динаміки для нелінійних систем, рух яких описується квазілінійними гіперболічними рівняннями - Sokil, B. I.; Khytriak, O. I. (Військово-технічний збірник, 2011)
Розроблено методику розв’язування обернених задач динаміки, які описуються нелінійними рівняннями з частинними похідними із квазілінійними крайовими умовами. Методика дає можливість визначити апроксимацію нелінійних характеристик умов закріплення системи, виходячи із заданого закону зміни основних параметрів коливань. В основу розробленої методики покладено принцип одночастотності коливань у нелінійних системах із зосередженими масами та розподіленими параметрами, асимптотичні методи нелінійної механіки Крилова-Боголюбова-Митропольського (КБМ) та ідея оптимальності аналітичної апроксимації нелінійних силових факторів.