Хвильова теорія руху в дослідженні коливань гнучких елементів приводу та транспортування з урахуванням їх поздовжнього руху - Sokil, M. B.; Khytriak, O. I. (Військово-технічний збірник, 2011)
Запропоновано методику дослідження динамічних процесів у двовимірних системах (гнучких елементах систем приводу та транспортування), які характеризуються сталою складовою швидкості поздовжнього руху. В її основу покладено хвильову теорію руху. Отримано співвідношення, які визначають основні характеристики хвиль. Вони можуть бути базою проектно-конструкторських розрахунків елементів машин неперервної дії, які широко використовуються у технологічних процесах оброблювальної промисловості, в т.ч. військового виробницва.