Удосконалений метод тропосферного зв’язку з мульти-МІМО системою на базі плоскої цифрової антенної решітки - Slyusar, V. I.; Masesov, M. O. (Військово-технічний збірник, 2010)
У статті представлений удосконалений метод тропосферного зв’язку із застосуванням технології мульти-МІМО на базі плоскої цифрової антенної решітки. Приведений метод відрізняється від відомих врахуванням діаграм спрямованості антенних елементів плоскої решітки у вертикальній і горизонтальній площинах. Запропоновані ідеї розширюють наукове підґрунтя застосування цифрових антенних решіток в тропосферному зв’язку, сприяють підвищенню стійкості роботи системи в умовах радіоелектронної протидії противника та збільшенню швидкості передачі інформації.