Можливі методи формування комплексних тепловізійних зображень - Bozhenko, V. I.; Kazmirchuk, R. V.; Shkliarskiy, V. I.; Kondratov, P. A. (Військово-технічний збірник, 2010)
Багатоспектральне зображення значно полегшує контроль та ідентифікацію об’єктів. Перехід від окремих зображень у різних діапазонах спектру до формування комплексного багатоспектрального зображення істотно підвищує ефективність моніторингу  досліджуваного об’єкту. У даній статті розглянуті різні способи реалізації багатоспектральних пристроїв, проблеми, що виникають при цьому, та шляхи їх подолання. Запропоновано комплекс обробки тепловізійного зображення, призначений для формування комплексного дводіапазонного зображення.