Перспективи розвитку геоінформаційних технологій для військових задач - Tymchuk, V. Y.; Тrevogo, I. S. (Військово-технічний збірник, 2010)
За результатами науково-технічного семінару «ГІС у військових задачах», проведеного в Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, в статті висвітленні останні тенденції у сферах створення та експлуатації географічних інформаційних систем (ГІС), інформаційно-управляючих систем, систем підтримки прийняття рішень, навігаційних систем. Охарактеризовані труднощі, що супроводжують створення і впровадження в практику зазначених систем і показані шляхи їх розв’язання. Зокрема, у висновках наведені пропозиції, які відображені в ухвалі учасників семінару від 29 січня 2010 р.