Дослідження впливу нутаційних коливань снарядів (мін) на дальність їх польоту - Makeev, V. I.; Hrabchak, V. I.; Prokopenko, V. V.; Kucheryavenko, I. V. (Військово-технічний збірник, 2010)
У статті досліджується вплив нутаційних коливань снарядів (мін) на траєкторію руху їх центру мас. Наведені результати розрахунків значень помилок у дальності, які викликані нутаційними коливаннями при різноманітних рівнях впливу факторів для 203-мм СГ 2С7, 152-мм  СГ 2С5 та 240-мм СМ 2С4. Представлені результати розрахунків визначення відстані затухання нутаційних коливань та наведений характер зміни складових і сумарного кута нутації для різних типів снарядів (мін) залежно від часу польоту.