Непараметричний метод визначення динаміки узагальненого параметру однотипного озброєння та військової техніки - Levchenko, A. O.; Sharipova, I. V.; Hahula, V. V. (Військово-технічний збірник, 2010)
В статті розв’язується завдання обґрунтування етапів методу непараметричного визначення динаміки узагальненого параметру. Характерними рисами таких задач є невідомий вигляд та структура параметричної моделі, які не вирішуються традиційними методами за обмеженнями на їх застосування.