Математичне моделювання гідродинамічного мащення збірного конічного підшипника з пористим шаром на його робочій поверхні - Zaderiyenko, S. I. (Військово-технічний збірник, 2010)
У роботі на основі нестаціонарних нелінійних рівнянь Навьє-Стокса для випадку «тонкого шару» і рівняння Дарсі з використанням принципу конструктивної суперпозиції розроблений метод гідродинамічного розрахунку збірного конічного підшипника опорних вузлів озброєння і військової техніки. Дана оцінка впливу кута конусності і протяжності пористої складової на основні робочі характеристики підшипника.