Cинтез каскадних кодів з алгеброгеометричними кодами на зовнішній ступені - Hrabchak, V. I. (Військово-технічний збірник, 2009)
В статті досліджуються питання побудови каскадних кодів з алгеброгеометричними кодами на зовнішній ступені, застосування яких в апаратурі передачі даних АСУВ дозволить суттєво знизити складність процедур кодування і декодування  та підвищити завадостійкість інформації, що оброблюється і передається. Розглядаються теоретичні питання побудови каскадних кодів з алгеброгеометричними кодами на зовнішній ступені, наведений приклад практичної реалізації завадостійкого кодування і декодування каскадних кодів  з алгеброгеометричним кодом на зовнішній ступені.