Коливання гнучких елементів систем приводу і методика визначення їх оптимальних нелінійних характеристик на основі законів руху - Sokil, B. I.; Khytriak, O. I. (Військово-технічний збірник, 2009)
Розроблено методику розв’язування обернених задач динаміки, які описуються нелінійними рівняннями з частинними похідними, що містять мішану похідну лінійної та часової змінних і є математичними моделями коливань гнучких елементів систем приводу. В основу методики покладено ідею представлення процесу у вигляді хвиль різних довжин, але однакових частот, та узагальнення, на базі вказаного, асимптотичного методу нелінійної механіки на нові класи динамічних систем. Методика дає можливість визначити апроксимацію нелінійних пружних і дисипативних характеристик системи виходячи із заданого закону зміни основних параметрів коливань.