Методи аутентифікації користувачів інформаційно-комунікаційних систем - Boloban, S. I.; Pereguda, A. М.; Uminsky, V. V. (Військово-технічний збірник, 2009)
В статті розглянуто особливості найбільш розповсюджених методів аутентифікації користувачів інформаційно-комунікаційних систем. Визначено перелік критеріїв для оцінки якості систем аутентифікації, які побудовані на основі цих методів. Детально розглянуто наступні методи аутентифікації: статичні й одноразові паролі (символьні та графічні), біометричні методи, методи засновані на використанні переносних пристроїв для аутентифікації (токенів та смарт-карт). Проведено порівняльний аналіз методів аутентифікації, визначено переваги та недоліки розглянутих методів, перспективи їх подальшого розвитку.