Шляхи підвищення ефективності застосування підрозділів механізованого батальйону впровадженням бездротових мереж передачі даних в системі управління - Zhyvchuk, V. L.; Marushchenko, M. P.; Mocherad, V. S. (Військово-технічний збірник, 2009)
Стаття присвячена питанню впровадження бездротової локальної обчислювальної мережі в систему управління підрозділами механізованого батальйону як основи створення автоматизованої системи управління тактичної ланки. Сформульовано основні задачі локально-обчислювальної мережі для ланки механізованого батальйону та вимоги для неї. Для обґрунтування вимог були використані методи експертного опитування та класичні методи статистичної обробки результатів експертизи. Запропонована ієрархічна структура мережі ланки «механізований батальйон – підрозділи батальйону», а також можливий варіант технічної реалізації на базі телекомунікаційної апаратури вітчизняного виробництва.