Інформаційно-розрахункова система визначення потреб у ресурсах для Об’єднаних сил швидкого реагування - Sakovski, G. A.; Piskunov, S. М.; Reshetnik, V. M. (Військово-технічний збірник, 2009)
Розроблено структуру інформаційно-розрахункової системи оцінки потреб Об'єднаних сил швидкого реагування щодо забезпечення озброєнням і військовою технікою та військово-навченими людськими ресурсами при виконанні завдань по нейтралізації збройного конфлікту. Структура інформаційно-розрахункової системи дозволяє визначити порядок розробки її складових частин, необхідний обсяг задач, які потрібно вирішити. Інформаційно-розрахункова системи має забезпечувати діяльність командирів (органів управління) на етапах підготовки та прийняття рішення на бойові дії, дозволить підвищити науковий рівень прийнятих рішень, скоротити час їх прийняття, раціонально поєднати творчу роботу командирів і штабів з можливостями засобів автоматизації.