Визначення узагальненого показника ефективності стрілецької зброї - Droban, O. M.; Zhohalskyi, E. F.; Fedor, B. S. (Військово-технічний збірник, 2020)
В умовах оснащення підрозділів сухопутних військ сучасними зразками стрілецької зброї та модернізації існуючої постає питання щодо пошуку способів визначення кількісної оцінки її ефективності. У роботі авторами пропонується розроблена методика визначення узагальненого показника ефективності стрілецької зброї на основі часткових показників ефективності, за рахунок яких зразки зброї оцінюються як по тактико-технічних характеристиках, властивостях боєприпасу, так і по ефективності стрільби та надійності, що дає можливість визначити мінімально допустимий та максимально досяжний на даний час рівень показника ефективності зразка стрілецької зброї, яка розробляється або модернізується. Показаний порядок їх розрахунку з використанням різних, вже відомих методик та представлений алгоритм визначення узагальненого показника ефективності.