Деякі методичні підходи до воєнно-економічної оцінки фортифікаційного обладнання позицій, районів розташування підрозділів - Kolos, O.; Demidchyk, F. (Військово-технічний збірник, 2020)
Стаття розкриває питання щодо особливостей воєнно-економічної оцінки фортифікаційного обладнання позицій, районів розташування підрозділів за досвідом операції Об’єднаних сил. Наведено у загальному вигляді метод оцінки за допомогою відносного комплексного показника якості (ефективності) споруди (δВp) та відносного показника працевитрат (вартості) на зведення та експлуатацію споруди (δUp), що дає можливість здійснювати обґрунтування (вибір) раціональних варіантів фортифікаційного обладнання позицій, районів підрозділів і виробляти відповідні рекомендації та приймати рішення.