Метод усунення надмірної затримки пакетів у вузлі комутації інформаційної мережі зв’язку спеціального призначення в умовах бойового застосування - Волочій, Богдан; Кушик, Андрій; Сальник, Юрій; Онищенко, Володимир; Казан, Павло (Військово-технічний збірник, 2022)
Для інформаційної мережі зв’язку спеціального призначення зі швидким і повільним потоками пакетів є критичною надмірна затримка пакетів у вузлах комутації для повільного потоку. Запропонований метод усунення надмірної затримки передбачає формування у вузлі комутації двох черг пакетів. Виведення пакетів на обслуговування з двох черг пакетів здійснюється за допомогою нової адаптивної процедури. Проведено порівняльне дослідження варіантів реалізації адаптивної процедури. Запропонований метод усунення надмірної затримки пакетів у вузлі комутації забезпечує підвищення ефективності функціонування інформаційної мережі зв’язку спеціального призначення в цілому.