Вплив режимів високотемпературного окислення твердих сплавів WC-Co на їх експлуатаційну і пробивну здатність - Pelekh, M. P.; Verkhola, I. I. (Військово-технічний збірник, 2017)
Досліджується вплив окислення твердосплавних виробів в атмосфері повітря при температурі 973–1273 Κ на їх експлуатаційну і пробивну здатність. Оскільки в процесі високотемпературного окислення фазовий склад сплаву змінюється кількісно, що в свою чергу спричиняє зміну механічних характеристик, то здатність твердих сплавів окислюватись дозволила створити ряд технологічних процесів для розмірної обробки і підвищення експлуатаційної міцності твердосплавних виробів. Одержані результати дали змогу визначити оптимальні температурні режими, за яких можна отримати структуру виробів із заданими експлуатаційними властивостями.