Вогнестійкість спеціалізованої тари для зберігання боєприпасів - Hlova, T. Y. (Військово-технічний збірник, 2017)
Проведено дослідження дерев’яної тари для зберігання боєприпасів з різними ступенями чорноти стінок ящика. Наведено результати зміни густини теплового потоку, який поглинається стінкою в залежності від відстані розташування факела полум’я пожежі, а також від ступеня чорноти стінок тари. Запропонована методика визначення та дослідження величини теплового потоку полум’я пожежі, який поглинається тарою. Встановлено взаємозв’язок інтенсивності теплового потоку від різниці температур полум’я пожежі та стінками тари в залежності від ступенів чорноти покриття стінок дерев’яної тари.