Моделювання динаміки елементів систем захисту від факторів ураження - Lishchynska, K. I.; Dzuba, L. F. (Військово-технічний збірник, 2017)
Ударне навантаження великої інтенсивності на елементи конструкцій негативно впливає на міцність та призводить до їх раптового руйнування. Для оцінки дії ударного навантаження на стержневий елемент конструкції використаний інтеграл Дюамеля. Ударне навантаження змодельоване ударним імпульсом напівсинусоїдальної форми короткої тривалості та з великою амплітудою. Реакція стержня на удар розрахована у вигляді прогину в місці прикладання ударного навантаження. Досліджено вплив способу закріплення кінців стержня, його довжини та розмірів поперечного перерізу на величину реакції на удар.