Напрями удосконалення метрологічного обслуговування засобів спеціального зв’язку - Sakovych, L. M.; Ryzhov, Y. V.; Khodych, A. V. (Військово-технічний збірник, 2017)
В статті розглянуто взаємозв’язок технічної діагностики та метрології і показано, що впровадження сучасних технологій в процес визначення технічного стану засобів спеціального зв’язку дозволяє обґрунтовано знизити вартість засобів вимірювальної техніки. Формалізований порядок удосконалення метрологічного обслуговування засобів спеціального зв’язку у вигляді блок-схеми алгоритму. Запропоновано цільову функцію і показник ефективності для кількісної оцінки результатів удосконалення метрологічного обслуговування засобів спеціального зв’язку у вигляді мінімізації витрат при обмеженому часі.