Аналіз розвитку та основні тенденції застосування термобаричних боєприпасів - Larionov, V. V.; Khomyak K. М.; Kazmirchuk, R. V.; Ivakhiv, O. S.; Platonov, M. O.; Stadnichuk, O. M. (Військово-технічний збірник, 2016)
У статті розглянуто історію розвитку та досвіду застосування запалювальної зброї, а саме термобаричних боєприпасів. Розкрито початкові напрями їх застосування, механізм та специфіку їхньої дії, фактори, що безпосередньо впливають на ефективність використання, а також переваги та недоліки застосування. Наведено перелік боєприпасів об’ємно-детонуючої дії ІІІ покоління, що на даний час є в арсеналі російської армії.