Тенденції та перспективи розвитку зброї, заснованої на нетрадиційних принципах дії - Horishna, O. V.; Dovgopoly, A. S.; Kysyel, P. I.; Luhanin, M. I.; Narozhnov, V. V.; Ovsyannikova, T. N.; Shvets, A. V. (Військово-технічний збірник, 2016)
Стаття присвячена питанням впливу електромагнітного випромінювання (зброї на нових фізичних принципах) на біооб’єкти. Розглянуто медичні наслідки такої дії. Зброя, заснована на нових фізичних принципах, розглядається поки як доповнення до традиційних видів зброї. Проте, надалі вона може стати настільки масовою і ефективною у застосуванні, що може перевершити будь-які нині існуючі види зброї, включаючи і ядерну. Ймовірність застосування нетрадиційної зброї у будь-якому сучасному збройному конфлікті є достатньо високою, а деякі зразки вже використовувались у реальних умовах. Порівняно нескладно передбачити можливість появи нових видів зброї, заснованих на відомих наукових принципах, що не одержала ще практичного втілення. Однак практично неможливо передбачити створення зброї, ідея якої на сьогоднішній день ще недостатньо визначена.