Метод корегування вогню артилерійських систем відповідно до сучасних вимог до підготовки даних для стрільби - Sviderok, S. M.; Shabatura, U. V.; Prokopenko, A. O. (Військово-технічний збірник, 2016)
На основі аналізу досвіду застосування артилерійських підрозділів в АТО та аналізу системи похибок за дальністю і напрямком стрільби артилерійських систем запропоновано спосіб зменшення серединних похибок підготовки установок для стрільби. Реалізація такого підходу корегування вогню артилерійських систем дозволить зменшити час виконання вогневих завдань та витрату боєприпасів.