Методика визначення напрямків ударів повітряного противника з використанням мультиагентного алгоритму - Taran, I. A. (Військово-технічний збірник, 2016)
У роботі запропоновано використання мультиагентного алгоритму для визначення напрямків ударів повітряного противника. Алгоритм дозволяє аналізувати повний простір можливих рішень, при цьому має високу швидкодію і може бути застосований при оцінці повітряного противника командиром угруповання протиповітряної оборони. Результати застосування алгоритму можуть бути використані при оцінці ефективності існуючої структури системи протиповітряної оборони, при визначенні слабких місць системи протиповітряної оборони та заходів щодо її нарощування.