Обґрунтування тактико-технічних характеристик для розроблення перспективних зразків і подальшої модернізації вітчизняних бронетранспортерів - Rusilo, P. O.; Budianu, R. H.; Kalinin, A. M.; Kostiuk, V. V.; Varvanets, Y. V. (Військово-технічний збірник, 2013)
Проведена оцінка рівня технічної досконалості найкращих сучасних зразків бронетранспортерів колісною формулою 8×8, яка обґрунтовує тактико-технічні характеристики для модернізації та розроблення перспективних зразків. Порівняльний аналіз рівня технічної досконалості свідчить про те, що вітчизняні бронетранспортери БТР-4 «Ладья» і БТР-3Е1 займають провідне місце серед перспективних зразків, які знаходяться в серійному виробництві і на озброєні армій передових країн світу.