Використання полімерної добавки «Nanoterrasoil» виробництва Німеччини для стабілізації ґрунтів військово-автомобільних (польових, лісових) доріг та площадок - Klymchuk, V. T.; Pryshchepa, O. A.; Sovetskyi, V. L. (Військово-технічний збірник, 2019)
Стаття стосується вирішення актуального науково-прикладного завдання обґрунтування необхідності підготовки шляхів руху військ у короткий термін з відповідними вимогами, для чого пропонується використовувати для укріплення ґрунтів технологію холодного ресайклінгу. В основі технології холодного ресайклінгу покладено принцип укріплення та стабілізації фрезерованих сумішей, що призводить до зміни властивостей матеріалів з існуючих шарів дорожнього покриття різного складу і перетворення їх на монолітний міцний морозостійкий конструктивний шар дорожнього покриття. Для укріплення фрезерованого матеріалу в якості в’яжучого застосовують мінеральні в’яжучі (цемент, вапно, активні або високоактивні шлаки), органічні в’яжучі (бітумні емульсії, бітуми нафтові дорожні рідкі, бітуми нафтові дорожні в’язкі) або комплексне в’яжуче (мінеральне та органічне в’яжуче). У статті були проведені обґрунтування можливості застосування полімерного стабілізатора «Nanoterrasoil» (NTS) в якості компонента комплексного в’яжучого разом із цементом для укріплення фрезерованого матеріалу при застосуванні технології холодного ресайклінгу.