Рекомендації щодо визначення вогневих можливостей артилерійських підрозділів - Voda, Y. L.; Kazakov V. М. (Військово-технічний збірник, 2019)
У статті проаналізовані умови виконання вогневих завдань залежно від їх обсягу та вогневих можливостей артилерії, а також чинники, які впливають на вогневі можливості артилерійських підрозділів. Наголошується на необхідності для артилерійських командирів постійно знати вогневі можливості підпорядкованих підрозділів та надаються рекомендації щодо порядку їх визначення залежно від встановленої витрати боєприпасів або часу стрільби на ураження. Наведені приклади розрахунку вогневих можливостей у випадках призначення витрати боєприпасів у частках бойового комплекту на ціль, частках норми на ціль або заданим (необхідним) показником ефективності стрільби.