Ефективність використання двосимвольних ансамблів літер у системах з вирішувальним зворотним зв'язком - Zakharchenko, N. V.; Hordiichuk, V. V.; Tolkachev, A. V.; Golev, D. V. (Військово-технічний збірник, 2017)
Проведено оцінку ефективності передачі дискретної інформації в системах з вирішувальним зворотним зв'язком (РОС), що дозволяє в кожній сигнальній конструкції, синтезованій на базі таймерних сигналів, передавати інформацію про два наступних символи російської мови або два байти. У роботі використовується метод збільшення реалізацій за рахунок розташування суміжних моментів модуляції на відстані, не меншої за інтервал Найквіста, але і не кратний йому. Доведена можливість збільшення інформаційної ємності найквістового елемента за допомогою створення ансамблів з множин сигнальних конструкцій.