Ефективне придушення обурень від акустичних і магнітних полів диференціальним вібраційним гіроскопом з однією вібраційною масою - Chikovani, V. V.; Tsiruk, H. V. (Військово-технічний збірник, 2017)
В роботі аналізується диференційний режим роботи вібраційного гіроскопа в якості третього режиму на відміну від першого - режиму вимірювання кутової швидкості і другого - інтегруючого режиму. У диференціальному режимі роботи стояча хвиля стримується між електродами. В цьому випадку утворюються два X і Y вимірювальних канала з протилежними знаками кутових швидкостей. Зсуви нулів і масштабні коефіцієнти вимірювальних каналів X і Y залежать від кутового положення θ стоячої хвилі відносно електрода збудження X. Існує кутове положення θ*, при якому масштабний коефіцієнт SFx каналу X дорівнює масштабному коефіцієнту SFy каналу Y. У цій статті експериментально визначаються коефіцієнти придушення як зовнішніх акустичних імпульсів, частота яких близька до резонансної, так і постійних і змінних магнітних полів у разі, коли стояча хвиля знаходиться в кутовому положенні θ*. В протилежність іншим типам диференціальних гіроскопів, які можуть бути реалізовані, використовуючи дво- або багато- масові конструкції резонатора, в гіроскопах з одно- масовими резонаторами можуть бути досягнуті вищі коефіцієнти придушення різних обурень, коли стояча хвиля знаходиться в положенні θ*, забезпечуючи задоволення вимогам багатьох важливих застосувань. Результати випробувань показують чудові властивості пригнічення обурень диференціальним режимом роботи вібраційного гіроскопа з одно- масовим резонатором. У роботі також проводиться порівняння відгуків на обурення диференціального режиму і режиму виміру кутової швидкості того ж гіроскопа.