Мікропроцесорна система збору метеоданих на основі платформи Arduino - Atamanuk, V. V. (Військово-технічний збірник, 2016)
Проведені дослідження можливості створення компактного універсального модуля для збору, обробки та передачі інформації про метеопараметри атмосфери на основі сучасних мікропроцесорних систем і комплекту відповідних сенсорів. Створено макет портативної метеостанції, проведене експериментальне дослідження системи вимірювання швидкості та напрямку повітряного потоку. Показано, що використання сенсора тиску у схемі диференціального манометра та системи його обертання дозволяє забезпечити вимірювання швидкості та напрямку повітряного потоку у практичних метеосистемах.