Деградація параметрів стволів артилерійського озброєння в процесі експлуатації - Tsybulyak, B. Z. (Військово-технічний збірник, 2016)
Проведено аналіз процесів і факторів, що спричиняють деградацію параметрів стволів артилерійського озброєння, запропоновано їхню класифікацію. Розглянуто еволюцію методів інструментального контролю стану артилерійських стволів. Запропоновано напрями розробки та впровадження сучасних систем контролю стану артилерійських стволів та методи модернізації існуючої військової техніки.