Вплив короткотривалих збурень на нелінійні згинні коливання гусеничного обода - Verkhola, I. I.; Chagan, Y. A.; Sokil, B. I. (Військово-технічний збірник, 2014)
Запропоновано методику дослідження нелінійних згинних коливань гусеничного обода військових гусеничних машин під дією короткотривалих збурень, яка базується на представленні збурення аналітичною функцією та поєднанні методів Бубнова-Гальоркіна і Ван-дер-Поля. Отримано залежності, які описують динаміку гусеничного обода для резонансного та нерезонансного випадків. Встановлено, що резонансне значення амплітуди визначається величиною та “формою” збурення.