Визначення параметрів двомасового вібраційного транспортера великої вантажності - Vrublevskyi, I. Y. (Військово-технічний збірник, 2019)
Розглянуто динаміку двомасового вібраційного транспортера з незалежними електромагнітними віброзбуджувачами горизонтальних і вертикальних коливань робочого органа, призначеного для переміщення штучних вантажів у безвідривному режимі. Отримано аналітичні залежності між відношенням мас вібротранспортера та відношенням частоти коливань віброзбуджувача до власної частоти вертикальних коливань при відомій величині відносного демпфування пружної системи, при яких амплітуда вертикальних коливань робочого органа транспортера практично не змінюється зі зміною маси вантажу, що сприяє стабільній роботі транспортера при транспортуванні масивних вантажів.